Trastorns de personalitat

Tots tenim una personalitat que ens defineix. La personalitat és un patró complex de característiques psicològiques profundament arrelades a través de les quals donem significat al món, construïm la imatge de nosaltres mateixos, ens relacionem amb els altres i interactuem amb el medi.

En algunes ocasions, aquest conjunt de característiques psicològiques que formen la personalitat funciona d'una manera distorsionada i inflexible que afecta totes les àrees personals i socials de l'individu constituint un TRASTORN DE LA PERSONALITAT. Els TRASTORNS DE LA PERSONALITAT ens impedeixen adaptar-nos a les diferents situacions de la vida produint-nos tot un seguit de símptomes o agreujant els ja existents.

Quan una persona va a la consulta d'un psicòleg mostrant aquests símptomes (per exemple ansiosos, depressius, o una anorèxia, una addicció a l'alcohol o un trastorn de pànic) darrere poden estar amagant un trastorn de la personalitat sense que la persona se n'adoni. La investigació demostra la relació entre TRASTORNS DE LA PERSONALIAD i SÍNDROMES CLÍNICS, com els trastorns de l'estat d'ànim, els trastorns d'ansietat, les addiccions, els trastorns sexuals així com els d'alimentació.

Solucionar adequadament un problema psicològic que té com a base un trastorn de la personalitat consisteix a atendre els símptomes que mostra la persona (com per exemple els seus símptomes depressius o ansiosos) i la seva personalitat.

Les teràpies farmacològiques o les teràpies psicològiques que se centren en els símptomes tracten aquests problemes d'una manera superficial fixant només en aquests símptomes i no en la personalitat.

Els diferents trastorns de la personalitat són:

•    Trastorn Histriònic
•    Trastorn Dependent
•    Trastorn Evitatiu
•     Trastorn Passiu-Agressiu
•    Trastorn Obsessiu-Compulsiu
•    Trastorn Narcisista
•    Trastorn Límit
•    Trastorn Paranoide

 
Lluisa Coll, Col.legiada nún. 15985 - T 606 847 070 / contacte
template joomla by JoomSpirit